بررسی کارآیی معیارهای ارزیابی عملکرد فرامدرن در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک |
به این صورت که: بررسی کارآیی معیارهای ارزیابی عملکرد فرامدرن در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در بازار اوراق بهادار تهران.
1-3- تشریح و بیان موضوع
1-4- اهمیت و ضرورت تحقیق
اهمیت و ضرورت تحقیق از آن جا ناشی می شود که حفظ و توسعه توان اقتصادی هر جامعهای در آینده در گرو سرمایهگذاری امروز آن است؛ سرمایهگذاری موتور محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی است، این رهیافتی است که هیچ مکتب و نظام اقتصادی در آن شک ندارد و به همین دلیل در تمام کشورها شیوهای به کار گرفته میشود که افراد و بنگاهها بخشی از درآمد خود را به امر سرمایهگذاری تخصیص دهند. منتهی دسترسی به رشد بلند مدت و مداوم اقتصادی نیازمند تجهیز و تخصیص بهینه منابع در سطح اقتصاد ملی است و این مهم بدون کمک بازارهای مالی، به ویژه بازار سرمایه گسترده و کارآمد، امکان پذیر نیست. از طرفی صندوقهای سرمایه گذاری مشترک یکی از مهمترین واسطههای مالی هستند که هدایت جریان سرمایه را از دارندگان منابع به سمت مصرفکنندگان بر عهده دارند.از طرفی در کنار کمیابی منابع مالی در هر جامعهای، سوق دادن این منابع به سمتی که منجر به بالاترین بازدهی شود ، خود مسأله ای است نیازمند مدیریت کارآمد وکارآ و این مهم بدون ارزیابی عملکرد و برخورداری از یک شاخص که عملکرد را به درستی بسنجد، امکانپذیر نمیباشد. از طرف دیگر می دانیم که هدف از سرمایهگذاری قبل از هر چیزی افزایش و یا حداقل حفاظت از سرمایه مالی است. لذا به نظر میرسد ارزیابی عملکرد پرتفوی برای سرمایهگذاران مهم است. ارزیابی عملکرد برای سرمایهگذار از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اگر نتایج رضایت بخش نباشد باید دلایل آن روشن شوند تا تغییرات لازم صورت گیرند. این که کدام معیار عملکرد را به درستی میسنجد و ارزیابی میکند از اهمیت خاص برخوردار است.
1-5- اهداف پژوهش
هدف از این پژوهش کمک به تصمیمگیری سهامداران، تحلیلگران و سایر استفادهکنندگان جهت ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بورس اوراق بهادار تهران با معیارهای اندازهگیری عملکرد کلاسیک و فرامدرن میباشد و بررسی کارآیی معیارهای ارزیابی
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
عملکرد فرامدرن در مقایسه با معیارهای اندازهگیری عملکرد کلاسیک در بازار اوراق بهادار تهران میباشد و کدام یک از این ها عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و در واقع عملکرد و خط مشی مدیریت صندوقها در بازار اوراق بهادار تهران را بهتر نشان میدهد. و با توجه به اینکه هدف سرمایهگذار از سرمایهگذاری در صندوقها کسب منافع آتی است بنابراین وی تلاش میکند تا در بهترین فرصت، در صندوقها سرمایهگذاری نموده و بیشترین بازده را با توجه به ریسک آن کسب نماید همین موضوع باعث شده به عملکرد صندوقها توجه بیشتر شود. و هدف دیگر تحقیق تقویت دانش و علم و افزودن معلومات موجود و استفاده در محیط های دانشگاهی و آموزشی و برنامهریزی و هدف گذاری جهت بهبود عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری است. اهمیت و ضرورت تحقیق از آنجا ناشی میشود که هدف از سرمایهگذاری در صندوقها قبل از هر چیزی افزایش و یا حداقل حفاظت از سرمایه ملی است لذا به نظر میرسد ارزیابی عملکرد صندوقها با معیاری که عملکرد صندوقها و در واقع عملکرد مدیریت صندوقها در بازاراوراق بهادار را بهتر نشان میدهد برای سرمایهگذاران بسیار مهم است. لذا سعی بر آن است با انجام این تحقیق گامی در جهت نیل به صندوقهای سرمایهگذاری کاراتر و اثر بخشتر برداشته شود.
1-6- فرضیههای پژوهش
1-6-1- فرضیه اصلی تحقیق
بین نتایج حاصل از معیارهای ارزیابی عملکرد فرامدرن و مدرن در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک تفاوت معناداری وجود دارد.
1-6-2- فرضیههای فرعی تحقیق
1- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس نسبت شارپ و نسبت پتانسیل مطلوب تفاوت معناداری وجود دارد.
2- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس نسبت شارپ و نسبت سورتینو تفاوت معناداری وجود دارد.
3- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس نسبت شارپ و نسبت امگا تفاوت معناداری وجود دارد.
4- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس نسبت ترینر و نسبت پتانسیل مطلوب تفاوت معناداری وجود دارد.
5- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس نسبت ترینر و نسبت سورتینو تفاوت معناداری وجود دارد.
6- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس نسبت ترینر و نسبت امگا تفاوت معناداری وجود دارد.
7- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس معیار جنسن و نسبت پتانسیل مطلوب تفاوت معناداری وجود دارد.
8- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس معیار جنسن و نسبت سورتینو تفاوت معناداری وجود دارد.
9- بین نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بر اساس معیارجنسن و نسبت امگا تفاوت معناداری وجود دارد.
10- بین نتایج حاصل از معیارهای ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک تفاوت معناداری وجود دارد.
1-7- متغیرهای این تحقیق
1-7-1- متغیر مستقل
نرخ بازده دارایی(Ri)، نرخ بازده بدون ریسک(Rf ) و یا حداقل نرخ بازده مورد انتظار(MAR)، واریانس پرتفوی( ) ، ریسک سیستماتیک پرتفوی( ، ریسک نامطلوب(Downside risk)، بازده بازار (Rm ).
1-7-2- متغیر وابسته
معیارهای ارزیابی عملکرد در تئوری مدرن یا کلاسیک پرتفوی (نسبت شارپ(SR)، نسبت ترینر(TR)، معیار بازده تفاوت جنسن) و معیارهای ارزیابی عملکرد در تئوری فرامدرن یا پسامدرن پرتفوی(نسبت پتانسیل مطلوب(UPR)، نسبت سورتینو، نسبت امگا).
1-8- روش پژوهش
تحقیق حاضر از نظر روش جزء تحقیقهای همبستگی میباشد در پژوهشهای همبستگی تلاش محقق برای کشف یا تعیین رابطه بین یک یا چند متغیر تمرکز دارد. در واقع هدف این روش مطالعه حدود تغییرهای یک یا چند متغیر با حدود تغییرهای یک یاچند متغیر دیگر است واز نظر هدف این پژوهش، تحقیقی کاربردی است که نتایج حاصل از آن میتواند برای سهامداران، مسئولین بورس اوراق بهادار و محققان مفید باشد و از نظر نوع بررسیهای پس رویدادی که بر اساس دادههای مالی گذشته به بررسی فرضیهها میپردازد.
1-9- روش جمعآوری اطلاعات و ابزار اندازهگیری
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1400-05-12] [ 08:13:00 ق.ظ ]
|